Home Στο Κρυφο Σχολειο Δελτία Τύπου Δελτίο τύπου για 13 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο τύπου για 13 Νοεμβρίου 2011

E-mail

Κόντρα στην εποχή της κρίσης και της ευτέλειας φαίνεται να πηγαίνει το «Κρυφό Σχολειό» του συλλόγου προς διάδοση της μουσικής ΝΕΑΝΕΣ και του Τάκη Λουκαρέα. Κι αυτό γιατί σε πείσμα  των καιρών, έχουν προγραμματιστεί αρκετές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Πρώτη σε σειρά  εκδήλωση είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί  στο ξενοδοχείο REX την ερχόμενη Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στην οποία η Φιλιώ Τερζή παρέα με τον  μαέστρο Ανδρέα Μπουτσικάκη, μας κερνάνε μια “Μια μουσική ζωγραφιά”. Με νοσταλγική διάθεση, θα ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο και θα δώσουμε χρώμα στις νότες, περνώντας και απ’ τα κινηματογραφικά στούντιο του Φίνου.

Χέρι-χέρι “σε χορό μαγικό” θα πάμε “μια βόλτα στο φεγγάρι” με το δικό μας “αεροπλάνο” για να κοιτάξουμε από ψηλά την “Όμορφη πόλη” που μοιάζει με ζωγραφιά…. “Σαν μια σκηνή από άλλη ταινία” σε μια “Νύχτα ασημένια” θα τραγουδήσουμε μαζί “Το μινόρε της αυγής” “Mε το ρυθμό της μουσικής”. Για να διώξουμε τη λύπη και να γίνουμε τραγούδι! .

Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί η 8.30μ.μ., ενώ η έναρξη θα γίνει στις 9.30μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με ελάχιστη κατανάλωση 10€ και 5€ το δεύτερο ποτό.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και την οργάνωση έχει ο Τάκης Λουκαρέας – ΝΕΑΝΕΣ, με την υποστήριξη του ξενοδοχείου REX.

Η επόμενη δραστηριότητα του «Κρυφού Σχολειού» έρχεται στις 27 & 28 Νοεμβρίου, διήμερο κατά το οποίο θα ξεκινήσει η «Μουσική Ακαδημία μπουζουκιού». Πρόκειται για μια Ακαδημία την οποία συστήνει το «Κρυφό Σχολειό και στην οποία κατά καιρούς μεγάλοι ερμηνευτές και δάσκαλοι του μπουζουκιού θα έρχονται και θα διδάσκουν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή τα μυστικά  του μπουζουκιού. Πρώτος δάσκαλος στην «πρεμιέρα» της Μουσικής Ακαδημίας μπουζουκιού θα είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, γνωστός βιρτουόζος του μπουζουκιού, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους παλαιούς ρεμπέτες  και λαϊκούς δημιουργούς, αλλά και με σχεδόν όλους τους μεγάλους σύγχρονους έλληνες συνθέτες και ο οποίος μαζί με τον Λάκη Καρνέζη συνθέτουν το γνωστό ερμηνευτικό ντουέτο.

Επόμενη μεγάλη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στο REX για τις 12 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός στο πιάνο με την Πένυ Ξενάκη στην ερμηνεία, θα παρουσιάσουν γνωστότατα τραγούδια μέσα από την μεγάλη δημιουργική πορεία του συνθέτη, δεκαετιών. Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

Τέλος, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί στις 29 Ιανουαρίου 2012  στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το «Κρυφό Σχολειό», θα παρουσιάσει το ερμηνευτικό «πάντρεμα» δύο διεθνούς φήμης μουσικών. Ενός μεγάλου μαέστρου και μουσικού κι ενός μεγάλου ερμηνευτή του ακορντεόν. Του Μίλτου Λογιάδη και του συμπατριώτη μας Χρήστου Ζερμπίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις προαναφερόμενες δραστηριότητες  και εκδηλώσεις του «Κρυφού Σχολειού», αλλά και για συμμετοχές στην «Μουσική Ακαδημία μπουζουκιού», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Τάκη Λουκαρέα στο 6973 539805.