Home Στο Κρυφο Σχολειο Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για 13-14 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου για 13-14 Νοεμβρίου 2011

E-mail

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο εστιατόριο του REX την Τρίτη και την Τετάρτη το βράδυ, όπου ο Γιάννης Σπανός με την παρέα του (την Πένυ Ξενάκη με το μεστό της ερμηνευτικό μπρίο, τον Κώστα Τζιαγκούλα στην κιθάρα και το τραγούδι και τον Κοσμά Κοκόληστο μπουζούκι και το τραγούδι) μας ταξίδεψε μουσικά με τα αμέτρητα τραγούδια του που ακούστηκαν, σε άλλες εποχές. Παρόντες και οι καταξιωμένοι φίλοι του μεγάλου συνθέτη Γιώργος Γιώργος Παπαστεφάνου και Κώστας Κωτούλας, οι οποίοι παρουσίασαν τον συνθέτη.

Μεγάλες βραδιές και για το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του Συλλόγου προς Διάδοση της Μουσικής και τον δημιουργό του Τάκη Λουκαρέα, που πλέον έχουν καταξιωθεί και στις καρδιές των Μεσσήνιων, οι οποίοι τις απόλαυσαν σε μια ατμόσφαιρα  ευδαιμονίας.

Η πρώτη βραδιά ξεκίνησε συγκινητικά για το συνθέτη με μια έκπληξη που του ετοίμασε ο πάντα ευρηματικός Τάκης Λουκαρέας, μιας και «άνοιξε» από ένα Καλαματιανό κουαρτέτο πνευστών αποτελούμενο από τους μουσικούς Λουκά Λυμπερόπουλο στο φλάουτο, Δημήτρη Μπακέα στο κλαρίνο, Γιώργο Κάστανο στο σαξόφωνο και Νίκο Μήτρου στο κόρνο, ερμηνεύοντας δύο πασίγνωστες μελωδίες του συνθέτη από τα τραγούδια «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και «Σπασμένο καράβι». Ακολούθως έγινε η βράβευση από το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του μεγάλου συνθέτη και των φίλων του Γιώργου Παπαστεφάνου και Κώστα Κωτούλα.

Τη συνέχεια είναι εύκολο να την φανταστεί κανείς αφού από τις πρώτες κιόλας νότες, το κοινό μαγεύτηκε και συμμετείχε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, γεγονός που επαναλήφθηκε με την ίδια θέρμη κι ένταση και τη δεύτερη βραδιά.

Έτσι κόντρα στο κλίμα και την ατμόσφαιρα των καιρών μπορούμε να θεωρούμε τύχη, το γεγονός ότι άνθρωποι σαν τον Τάκη Λουκαρέα με το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του, βρίσκονται δίπλα μας και καταφέρνουν να μας  προσφέρουν γενναιόδωρα στιγμές και καλλιτεχνικά ταξίδια που αλλού θα πληρώναμε ακριβά για να τα έχουμε.