Home Στο Κρυφο Σχολειο Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για 10 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου για 10 Απριλίου 2011

E-mail

Με αρκετό ενδιαφέρον και προσοχή παρακολούθησαν όσοι παραβρέθηκαν «Στο Κρυφό Σχολειό» του Τάκη Λουκαρέα στο ξενοδοχείο REX την προηγούμενη Κυριακή, μια υπέροχη παρουσίαση του χθες και του σήμερα μέσα από προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού που συνοδευόταν από αφηγήσεις/διηγήσεις/επεξηγήσεις και μας μετέφεραν σε άλλους καιρούς, συνήθειες και πραγματικότητες.

Στη βραδιά που είχε τον εύγλωττο τίτλο «Χρώματα και Αρώματα του Χθες και του Σήμερα για να ονειρευόμαστε το Αύριο», Μεσσήνιοι και Καλαματιανοί μίλησαν για τις ιστορίες «πίσω» από τις εικόνες και τους ανθρώπους που σχετίζονταν με αυτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν «φύγει». Στιχουργήματά του που καυτηριάζουν το σήμερα διάβασε ο Γιάννης Δαφνας.

Στη βραδιά πρωτοακούστηκαν τραγούδια του Τάκη Λουκαρέα, ο οποίος παίζοντας πιάνο συνόδευσε τη Δάφνη Δέδε που τα ερμήνευσε. Ακόμα, τρίο από κλαρίνα ερμήνευσε κλασσικά κομμάτια. Τέλος, στο δεύτερο μέρος της βραδιάς ακούστηκαν ελαφρολαϊκά και λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα του εστιατορίου/ψαροταβέρνας Έλενα στη Φοινικούντα και από τη λαϊκή ορχήστρα Δίαυλος.

  

ΦΩΤΟ 1: Στο βάθος, ο Τάκης Λουκαρέας στο πιάνο, συνοδεύει τη Δάφνη Δέδε

ΦΩΤΟ 2: Ο Ηλίας Τσώνης από τη Φοινικούντα (πλάτη), λέει την ιστορία «πίσω» από τις φωτογραφίες που προβάλλονται

ΦΩΤΟ 3: Ο Γιάννης Δαφνάς ενώ διαβάζει τους στίχους του